Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya enduaensis

 

 

 

Ursprung: Malaysia

Söt småbladig hoya som dock kan vara lite knepig att få att växa. Min lilla planta har några år på nacken men hittills är tillväxten ganska sparsam. Men det verkar som att den börjar komma igång lite bättre i år. Denna hoya trivs i fuktig miljö, och vill inte torka ut. Hur eller om jag någonsin kommer att få se blommorna återstår att se, men jag hoppas i alla fall att någon gång få göra det. För detta är en riktigt läcker hoya.

Bladen är nästan hjärtformade och har vågiga kanter, ca 2-2,5 cm i diameter. Blommorna ska bli orange med  röd bikrona och likna Hoya waymanie.

Under vintern 2009/2010 insåg jag att flottören fastnat (vilket händer ofta på just denna sorts långtidsvattnande kruka). Och att jorden blivit för blöt, plantan höll på att dö!! Blev så otroligt ledsen och värre blev det när jag efter att ha klippt i den insett att det var bara några få toppar kvar som hade växtsaft i sig. Har kämpat i flera månader med att försöka rädda plantan, men har i dagarna kastat det som återstod av den. Den dog helt tyvärr. :(

Hösten 2010 bytte jag till mig en stickling igen, denna är bara bebis än så länge. Men har åtminstone klarat vintern, så nu kanske den sätter fart :)

Publicerad av: R. Kiew, 1989