Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya hypolasia

 

 

 

Ursprung: Papua Nya Guinea

Luden skönhet, med mörka smala blad ca 9-14 cm långa och 3-4 cm breda. Har en väldigt tunn stam i förhållande till bladen. Och behöver därför ett tidigt stadigt stöd då den annars klättrar och trasslar in sig i allts om kommer i dess väg. Nya blad har en rödorange ton , som när de blir äldre blir mörkt gröna.

Verkar vara blomvillig, eller iaf pedunkel-villig kanske jag ska kalla det. Vid sista räkningen hade min lilla planta som är knappt 2 år, 25 pedunklar. Flera har producerat små knoppar sen förra sommaren men jag lyckas alltid missa någon vattning och så torkar knopparna snabbt in. Nu har jag provat en långtidsvattnande kruka får se om det fungerar bättre. Arten får riktigt läckra blommor som blir gröngula  med gul bikrona storlek 2 cm.

I mitten av maj 2009 fick jag äntligen se de otroligt läckra gulgröna blommorna. Och de var verkligen värd väntan, för de är otroligt läckra. Fördel eller nackdel hur man nu ser på det, är att det inte doftar något alls. Men jag tycker det är ganska skönt att ha några hoyor som inte doftar alls. Absolut en favorithoya är det här i alla avseenden, läckra blommor och blad.

Publicerad av: Schlechter, 1913