Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Jämförelsebilder och annat pyssel :)

 

 

   

 

Här kommer jag att lägga in sånt som jag inte tycker finns plats för under respektive hoya. Även lite tips och trix med kamera, kamera utrustningen min osv. kommer jag att lägga ut här så småningom. :)

Hade turen att få H. macgillivrayi Coen River (till vänster) ,H. onychoides (längst upp) samt H. macgillivrayi till höger i blom samtidigt i april 2010. Vilka dofter och vilka skönheter!

När jag fotar hoyorna så använder jag mig enbart i yttersta nödfall av blixt, t ex. om en hoya enbart slår ut under kvällen/natten som t ex. H. sp. aff caudata TN99-024. I övrigt använder jag mig av naturligt ljus från ett fönster eller fotar utomhus. Detta är för att jag tycker att blixtljuset ofta förvränger färgåtergivningen på blommorna.

Närbildsfilter gör skillnad:

Både bild 2 och 3 (nedan) är tagna med samma kamera Canon EOS 450 med de vanliga kitobjektivet 18-55, med filtergänga 58 mm. Objektivet är helt inzomat på båda bilderna, bild 1 har jag även använt ett Bilora närbildsfilter +3 finns att köpa här: www.fotofyndet.se 

Bild 3 utan närbildsfilter, gör stor skillnad på små objekt så som dessa blommor som är knappa 0,8 cm i diameter. Detta filter har jag börjat använda mer och mer då det går att komma mycket närmare sina objektiv och få till bättre och mer detaljerade närbilder. Rekommenderas varmt!