Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya lasiantha

 

 

 

Ursprung: Indonesien

Storbladig hoya som behöver mycket vatten. Har ett buskliknande växtsätt. Hoya praetorii såldes under några år som Hoya lasiantha.

Hoya lasiantha är snäppet större med allt i jämförelse med H. praetorii. Blommorna är orange ca. 2,1 x 1,5 cm. Bladen är ca 18-24 cm långa och 9-12 cm breda, mörkt gröna. ”Bubbliga” då venerna är insjunkna. Verkar vara lika blomvillig som Hoya praetorii (hos andra vill säga).

Min planta var inte många månader förrän den bildade blomstänglar och knoppar.  Dock slarvade jag med vattningen och knopparna ramlade av. Nu i april 2010 så kommer det knoppar igen. Det tog verkligen en evighet för knopparna att utvecklas (ca 7 veckor), och dagarna innan de skulle slå ut tappade den 3 stora knoppar till så det blev en ganska liten klase denna gång, men det gör inget jag är glad att ha fått den i blom.  Doften är citrusliknande, lite som apelsindoft. Plantan i sig växer inte mycket så jag funderar på att låta den flytta den verkar inte trivas i min omvårdnad. Den är 3 år gammal.

Publicerad av: Blume 1849.