Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya macgillivrayi Rocky River IML 1742

 

   

Ursprung: Australien

Rocky Rivers blad på min planta är: 16-12 cm långa och 5-6,5 cm breda.

Inköptes som stickling  2008. Den har fått flyttat runt en del, och vuxit ganska långsamt i jämförelse med andra "maccar". Upptäcker i april 2011 att  "Rocky"  har 3 mellanstora knoppar (ca 1,5 cm stora)!!! Ett mirakel då den är förstagångsblommare och jag misslyckas med många såna pga ojämn vattning. Dessutom står den i ett fönster som är kallt och dragigt och som jag oftast förbiser när jag vattnar.

Knopparna började slå ut två veckor efter att jag hittat dem. Blommorna är ljusa i färgen och nästan lite "randiga" doften är betydligt svagare än de andra maccarna jag fått i blom. De blev lite "knöggliga" eller man kanske säger buckliga. Tror inte det är något som är vanligt för denna hoya, utan beror troligen på att knopparna utvecklas i ett rum som är ganska svalt och vattentillgången har inte varit den bästa. Storleken på blomman är lite svår att avgöra eftersom den inte "vikt" upp kanterna till en klassisk "mac-form" så jag får skriva mellan 5-6 cm på denna. Plantan har nu i maj 2011 två nya pedunklar på gång, så kanske vill den blomma snart igen :)

Jämförelsebild mellan Hoya macgillivrayi Rocky River IML 1742 samt Hoya macgillivrayi Superba IML 220 bilden upp till vänster.

Publicerad av: Bailey, 1914