Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya microphylla

 

 

 

Ursprung: Filippinerna

Denna hoya är den lilla hoyan med den stora personligheten! Den har de minsta bladen av alla hoyor som på min planta mäter pyttelilla 1,2 x0,5 cm (och de är ett av de största bladen på min planta)!

Jag hade en "vit-hoya-period" hahaha förra året (2010) det betyder alltså inte att jag slutade med hoyor utan att jag köpte på mig en del vit-blommande hoyor som jag tidigare inte införskaffat av olika anledningar. Just denna har jag suktat efter i många år, men att vattna ofta och jämt är en av mina största brister och denna lilla sötnos tål inte att torka ut en endast gång för då går den oftast hädan. Alltså ingen hoya för mig! Men förra året på sensommaren tänkte jag ändå till slut att jag ska göra 1 försök. Och trots min förvåning lyckades jag hålla den vid liv hela vintern. Nu gäller det bara att fortsätta hålla den vid liv.

Blommorna då för er lyckliga skara som håller den vid liv och får den att blomma så är blommorna kristallvita med röd mitt, ska inte dofta nämnvärt mycket. Storleken på dem är 2 cm så blommorna är förvånande stora när man ser de små bladen.

Hittills har den vuxit i ett västfönster, men jag fick tips häromveckan av Elisabeth Liljebjörn att den faktiskt trivs med riktigt sval placering. Så nu har jag flyttat den till vårt sovrumsfönster (östläge) där det nästan alltid är ett fönster öppet året om. Jag håller tummarna att den vill växa på sig för den är verkligen en väldigt liten hoya.