Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya multiflora (speckles)

 

 

 

Ursprung: Filippinerna

Denna tros vara den äkta Hoya multiflora. I vilket fall gillar jag bladen på denna art. Bladen är mörkgröna med silverfläckar. Bladstorleken är ca 10-14 cm långa och 4-5 cm breda. Men då plantan stått i en liten kruka de senaste åren och fått ganska snålt med vatten så kanske det kommer att utvecklas större blad nu då den delar långtidsvattnande kruka med H. javanica. Vattenbristen är också en anledning till att den inte bildat knoppar på sina blomstänglar förrän nu. Så fort den hamnade i en bättre kruka kom knopparna också.

Knopparna har ett lite annorlunda utseende än knopparna på javanica. De är mörkare, och är lite orange/aprikosa i fästet. Jämförelsebild på knopparna (buds) H. multiflora speckles till vänster (to the left), H. javanica till höger (to the right).

Blommorna slog ut i juni 2009 för första gången. De är blekare till färgen, och har ljus gula spetsar. Storleken är 2,1 cm lång och 2,4 cm bred. Jämförelsebilder med utslagna blommor (flowers) H. javanica till vänster (to the left) och H. multiflora speckles till höger (to the right). Måtten för H. javanica är: 2,3 cm lång och 1,5 cm bred.

Publicerad av:  Blume, 1826.