Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya myrmecopa GPS 8841

 

 

Ursprung: Sulawesi

Både bild 1 och 2 är tagna med samma kamera Canon EOS 450 med de vanliga kitobjektivet 18-55, med filtergänga 58 mm. Objektivet är helt inzomat på båda bilderna, bild 1 har jag även använt ett Bilora närbildsfilter +3 finns att köpa här: www.fotofyndet.se  Använde även filtret på bild 5 och 6 (närbild blomma).

Bild 2 utan närbildsfilter, gör stor skillnad på små objekt så som dessa blommor som är knappa 0,8 cm i diameter. Detta filter har jag börjat använda mer och mer då det går att komma mycket närmare sina objektiv och få till bättre och mer detaljerade närbilder. Rekommenderas varmt!

Relativt småbladig hoya som är lättskött och trivs i de flesta väderstreck. Bladen är mörkgröna, ytterkanten på bladen får ofta en lite mörkare kant vid ljus placering, lite silverfläckar förekommer. Bladen är ganska hårda och ytterkanterna är vikta nedåt. Fungerar både i ampel och på stöd, men jag tycker att den görs sig bäst i ampel.

Blommar och trivs i de flesta väderstreck. Blommorna är små, har en lite annorlunda form ser ut som de blivit ihoptryckta. Denna variant är köpt som sp. Sulawesi GPS 8841 och är rosablommande. Om jag förstått det rätt så är korrekt namn myrmecopa. Har även en gulblommande variant som är köpt som sp. Sulawesi GPS 8901 men den har inte blommat ännu.

Publicerad: D. Kleijn &  R.van Donkelaar 2001.