Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya nicholsoniae Cinnamom Candy

 

 

 

Köpte denna hoya som Hoya nicholsoniae Cinnamom Candy men jag misstänkte direkt när jag fick hem den att även detta är en Hoya merrillii.  Dock blev den snabbt en bladfavorit som fått hängt med år ut och år in eftersom bladen är så läckra!

I april 2011 hittade jag äntligen knoppar i denna planta. Den har varit bland de tjurigaste jag varit med om, minns jag inte fel inhandlades den 2005. Så fick jag äntligen se blommorna, och visst var det som jag trodde detta måste vara en H. merrillii till. Hrm nu har jag tydligen två stora plantor (se min andra planta här)! Och två till plantor som är viltplockade där blommorna påminner om merrillii. Haha

Blomstorleken är 1,7 cm, doften är ganska svag men absolut behaglig, återkommer när nya blommor slagit ut. Då jag noterat vad doften påminde om men nu har jag slarvat iväg med lappen! Det jag dock kan säga är att även om väntan varit lång, så är denna hoya otroligt blomvillig när den väl kommit igång. Den har blommat non-stop sedan första blomklasen kom, och nya pedunklar dyker upp överallt och nya knoppar/blommar hittar jag ständigt.

Publicerad av: Schlekter, 1904. Är namnad efter upphittaren E. D Merrill.