Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya Noelle

 

 

 

Ursprung: Hybrid, misstänkt korsning Hoya vitellinoides x Hoya vitellina, kommer från Michael Miyashiro.

En hoya jag bara måste ha då min minsta son heter Noel. Han föddes 2006 och då började även min jakt efter Hoya Noelle (namnet med inledande versal då det är en hybrid). Den var inte helt lätt att få tag i men slutligen fick jag hem min lilla dyrgrip. Sticklingen rotade sig snabbt och började växa, och redan våren 2007 hade jag en fin planta. Tyvärr blev plantan angripen av ullöss och jag klippte av några fina sticklingar och kastade bort resten. Tur i oturen var att Noelle och Joy som den delade kruka med, endast delade fönster med en annan hoya så skadan blev minimal. Nu (maj 2009) har jag åter igen en fin mellanstor planta. Hoppas på knoppar och blommor men hittills finns inte ett endaste litet blomämne att hitta på plantan, så den verkar i motsats till de flesta andra hybrider jag har vara lite mera tjurig med blomningen. Å andra sidan sett är plantan ganska ung än så jag får väl försöka ha lite tålamod.

I april 2010 upptäckte jag första blomstängeln, och fler dök upp då plantan växte med rekordfart. Maj 2010 slår första klasen ut, blommorna är ljuvliga. Doftar fräscht, av citrus.

Bladen är otroligt vackra och kan bli när man är lite flitigare med vattenkannan än jag varit få stora blad med  mycket silverfläckar de är 10-14 cm långa och 6-9,5 cm breda. Den har något upphöjda nerver som är lite mörkare i färgen. Den har riktigt läckra blad! Den här hoyan gillar jag mer och mer!

.