Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya patella

 

   

Ursprung: Papua Nya Guinea

Hela växten ger ett gracilöst intryck då stammen är smal och luden. Den har mörkgröna blad utan silver får en vacker rödaktig ton under utvecklingen.. Mina plantor är monterade på stöd, men har tänkt göra om dem och sätta dem i amplar då jag har fler såna platser över.

Rosablommade klon, som har bildat flera blomstänglar flera sommar, men jag har nog varit snål med vattningen. Nu äntligen har två blomstänglar börjat växa också så jag hoppas jag verkligen på knoppar. Knopparna växer för varje dag och jag väntar med spänning på när de ska slå ut. Blomman ska bli ca.3 cm i diameter.

Så efter lång väntan fick jag då äntligen plantan att behålla knopparna och slå ut. Döm om min förvåning när blommorna är nästan vita. Den är köpt som rosablommande klon. Bild 2 visar när den blommar för andra gången. Knopparna är var mycket mörkare denna gång. Men blommorna är ändå ganska ljusa när de väl slagit ut. När plantan blommande hösten 2009 var blommorna mörkare rosa, kanske beror det på ljustillgången. Tyvärr missade jag att fota dem då.

Publicerad av: Schlechter, 1913.