Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya sp. (köpt som Hoya mindorensis)

 

 

Precis när jag den värsta hoyanojan slog till så köpte jag en hel del hoyor både sticklingar och plantor som sedermera har visat sig vara något helt annat än etiketten sa från början. Denna är ytterligare en sån, här kommer min Hoya mindorensis historia del 1.

Efter att ha läst att Hoya mindorensis växer långsamt så köpte jag två sticklingar för att fylla upp krukan lite mer. Den ena av dem växte snabbt till en fin planta och blommade ganska tidigt men visade sig tyvärr vara en Hoya incrassata.

Stickling nr 2 är denna. Den tog betydligt längre tid på sig att växa vilket stämde med beskrivningarna jag sett om Hoya mindorensis. När den så äntligen blommade 2008 visade sig mina misstankar åter igen vara sanna. Denna planta var inte heller en mindorensis!! AAAAGGHHH

Vad det nu är vet jag inte, och i nuläget har jag inga måttangivelser att skriva ut då plantan tillfälligt bor hos min syster. Men bladen liknar vad jag tycker Hoya pottsii då de färgas vackert röda vid ljus placering, även blommorna är Hoya pottsii liknande. Någon som har tips på vad det kan vara, hör gärna av er.

Fått tips om att det kanske är en Hoya sp. Bangkok red, avvaktar blomningen.