Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya sp. cf. lacunosa from Langkawi

 

 

 

Ursprung: Malaysia

Underbar liten hoya, kallas även för mini-lacunosa.  Den kommer från Durian Perangin, Langkawi i Malaysia. Och när jag först såg denna på bild så insåg jag snabbt att denna lilla hoya måste jag ha. Bladen är små 2-2,5 cm långa och 1 cm breda har mycket silver i sig. Otroligt vackra! Men ngt svårfångade på bild.

Blommorna är ganska små 0,5 cm i diameter. De är lite mörkare, gulvita i färgen och skiljer sig lite från de flesta av mina andra lacunosor, och även doften skiljer sig en del. Den doftar i min näsa väldigt lika Hoya parviflora, en behaglig doft som är fräsch blommig, med en aning rökig ton.

Är inte lika blomvillig som Hoya lacunosa är känd för att vara min planta blommar nu (juni 2009) för första gången och den är 2 år gammal. Den är absolut lika blomvillig som de andra lacunosa-varianterna, ge den bara lite tid. Under försommaren 2010 blommar plantan non-stop med över 20 klasar samtidigt. Och då står den i ett mörkt norrfönster med en balkong utanför. Mycket tacksam hoya att odla.