Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya sp. cf. lacunosa

 

 

 

Det här är ju vilket syns på blombilderna ingen lacunosa. Men då den är köpt med det här namnet, och så vitt jag vet inte blivit identifierad än så återstår det att se vad detta är för hoya egentligen Den påminner om Hoya sipitangensis och Hoya walliniana. Men har olikheter också, så ja vem vet vad det är för något. Har inga notering på ursprung så jag vet inte vart den är insamlad någonstans.

När jag fick hem den här sommaren 2007 var den en fin orotad stickling. Den rotade sig snabbt och började redan på hösten att skicka ut bladlösa grenar. Den blommade första gången på vintern samma år så den blommade väldigt tidigt. Den har inte vuxit väldigt mycket de senaste åren förmodligen för att jag är för snål med vattningen. Men den blommar då och då vilket gör mig glad, då blommorna är väldigt söta. De är ca 0,7 cm i diameter och det kommer som oftast 20-30 blommor i varje blomklase. Blommorna har en svårbeskriven blomfärg gulvita med mörk rosa bikrona, vad jag kan känna helt utan doft. Kronan kan även bli mer åt de rosalila hållet i färg på de blomklasar som hänger ljust.

Bladen är otroligt läckra 4-6 cm långa och 2,5 cm breda. De blir röda och fina vid ljus placering. En blad och blomfavorit här hemma som blommat i båda västläge samt i ett väldigt litet (läs smalt) östfönster, så den verkar inte vara speciellt kräsen när det gäller ljustillgång heller. En odlingsvärd hoya som är vacker även utan blommor.

.