Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya sp. Davao Philippines 903122 Estrella waterfall GPS 10068

 

 

 

Ursprung: Filippinerna

Vacker hoya med mörkt gröna blad med mycket silver i. Har sett en hoya som heter Hoya sp. Davao Philippines GPS 10068 som ser exakt lika ut i bladen som jag misstänker är densamma då namnen är förvillande lika, återstår att se om och när den ev. behagar blomma. När jag läste på namnlappen noggrannare sommaren 2011 (och tittade på bilden när sticklingen kom hem hit)  såg jag att även min planta har samma tillägg dvs GPS 10068.

Plantan försökte under sommaren 2010 att blomma, den hade 2-3 pedunklar som producerar knoppar hela tiden. Men knopparna trillar av när det är i storlek som ovan. Året efter på midsommarhelgen 2011 slog så äntligen första knopparna ut, vid de här laget hade plantan ytterligare 3 pedunklar med knopp så det kändes roligt att den nu äntligen ville börja blomma. Den bor i ett västerfönster för tillfället vilket den verkar trivas bra med.

Blommorna liknar Hoya verticilliata och har en riktigt läcker färg, grön/grå med rosa mitt storleken är 1,6 cm när den flexat sig bakåt. Doften är behaglig liknar pepparmint dagtid, men blir lite tyngre kvällstid. En del hävdar att detta är den riktigt Hoya wibergiae.