Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya sp. Fiji

 

 

 

Ursprung: Fiji

Fick hem den här hoyan som en liten stickling sommaren 2005. Visste inte så mycket om den då den var en bonus till ett köp som jag dessutom fick levererat hem av den snälla försäljaren. Sticklingen växte fint, och redan sommaren efter var den en stor och fin planta. Jag placerade den i en ampel då den klättrar dåligt. Min planta växte och blommande fint i både flera olika väderstreck. Så den verkar inte vara så kräsen med placeringen.

Plantan och blommorna liknar Hoya diptera, vilket den är nära besläktad med. Men det finns några skillnader. Bladen på denna planta viker inte ihop sig på samma sätt som min klon av H. diptera gör. Blommorna är något större, ca 1,6 cm i diameter och har en lite mera gul/grön ton.

Färgen på H. diptera på jämförelsebilderna är lite missvisande, de är inte full så mörka egentligen. Det berodde på att blommorna var gamla och vissnade ner dagen efter. Bilderna är inte heller så bra som jag önskar, ett hastverk då vi var på väg att åka bort. Nu är båda plantorna sålda, så jag har inga möjligheter att göra om dem.

.