Den här sidan kräver javascript för att fungera.

Hoya sp. Phillipinean

 

 

 

Ursprung: Fillipinerna

Ytterligare en hoya som jag vet väldigt lite om. Den har vuxit långsamt, plantan på bilden är 3 år gammal och den är inte speciellt stor än. Just denna hoya köpte jag tillsammans med flera andra hoyor  från samma säljare som efter att hoyorna blommat visat sig vara felnamnade. Så i väntan på att just denna blommar är det svårt att veta vad det egentligen är för hoya.

Bladen är ljusa, avlånga har inga fläckar och är utan synliga nerver. Mittnerven är något insjunken. Min planta liknar mer H. sp. HSI-038 på bladen men det går ju såklart aldrig att identifiera en hoya baserat på enbart bladen. Fortsättning följer..

Frågan är väl om namnet inte ska vara H. sp. Phillipines istället. Såg även att några odlare har en liknande hoya som heter H. sp. Phillipinean HSI-038 så jag kanske inte är helt ute och cyklar när jag tycker att de liknar varandra. Jag hoppas hoppas att den vill blomma snart så att det förhoppningsvis går att se vad det är.

Tog ny plantbild juni 2010 den har börjat växa på lite bättre i år än tidigare år. Men fortfarande inte ens en antydan till pedunkel så långt ögat kan nå. Rackarns vilken tjurig hoya det här är!